mandag 30. juni 2008

Peoner

Jeg forbinder peoner med fylte lyse rosa eller hvite. Men enkel mørk rosa er jo ganske fint det også da
Jeg var faktisk ikke klar over at jeg hadde det i hagen min, kjøpte noen stauder for noen år siden og tenkte egentlig ikke på hverken farge eller type. Første gang de blomstrer i år og jeg er ganske fornøyd med resultatet
De dufter herlig....., peoner dufter sånn akkurat passe. Lilje konvall er en koselig lukt men den blir for intens når man har de inne, det samme med syriner, men peoner dufter akkurat passe.
Det var en liten peonrapport fra denne kanten, nå straks er blomstringen over og jeg kjenner at jeg gleder meg allerede til neste års peonblomstring og da får jeg sikkert enda flere blomster enn i år. :-)


lørdag 28. juni 2008

En herlig lørdag

Det er så herlig å våkne opp til fint vær når man har fri. Jeg lagde meg en god frokost med eggerøre og spekeskinke og spiste ute på verandaen.
Det var noen skyer som truet rundt omkring så jeg fant ut at det ikke var noen vits å dra på stranden så jeg dro heller på stoff shopping. Og her er fangsten:
Har jo masse stoff fra før, men det er alltid artig med noe nytt og slike romantiske og blomstrete stoff har jeg hatt lyst på lenge.(ja det ble noen prikkete også da :-))
Lunsjen ble også nydt ute i det fine været, heldigvis så har varmen kommet tilbake igjen og værmeldingene lover at sommeren kommer tilbake igjen og det passer perfekt. Jeg skal jobbe en uke til også skal jeg ha seks ukers ferie og det hadde vært kjekt om de seks ukene ikke bare besto av dårlig vær.

Etter lunsjen så puslet jeg litt rundt vasket klær og diverse også kastet jeg et blikk på hagebenken min også bare datt det ned i hodet mitt at jeg måtte sy 2 sylinderputer. Og sylinderputer hadde jeg i kjelleren, har ligget der i 3-4 år tror jeg og endelig så fikk jeg bruk for de. Ilte ned i syrommet og puter ble det.



Så nå er jeg nesten fornøyd, skal sy et par puter til men ikke i dag, jeg må nyte solen litt også.

torsdag 26. juni 2008

Det blomstrer

For noen år siden så anla jeg et nytt bed. Jeg hadde så lyst på et bed med bare rødt og hvitt. Alle de rosa staudene ble flyttet, kastet eller gitt bort. Nå er bedet på sitt fineste
Hvit nyseryllik, hvite praktriddersporer, hvite valmuer, hvite peoner også husker jeg ikke hva de røde på bildet heter tji hiii .......
( ikke se så mye bak på bildet, vi rehabiliterer siste vegg på huset, da er huset ferdig etter 8 år med rehabilitering inne og ute, til neste år er det hagen som skal ha førsteprioritet og det ser jeg veldig frem til )
Og se her: like før Agaphantusen springer ut.

Og til slutt og ikke minst hvite Martagonliljer

søndag 15. juni 2008

Drivhuset mitt


Drivhuset mitt er ikke så stort og ikke så flott, men det duger til mine tomatplanter og agurkplanter. Drømmen er et større og mye finere ett, men når det blir nei det er ikke godt å vite. Inntil da så får jeg kose meg med det jeg har og drømme om det jeg ikke har.
Her er litt mislykkede prosjekt og noen nye. Den som henger i taket er en Agaphantus. Jeg har 2 blå og en hvit. Denne som vises her tok jeg opp ganske tidlig, februar kanskje, og satt på vaskerommet. De 2 andre måtte stå nede i kjelleren til det var trygt å sette de i drivhuset. Vi kan kalle det et prøveprosjekt, det endte i allefall med at de som sto i kjelleren lengst er fine og har knopper og denne her tålte ikke måten jeg behandlet den på i det hele tatt, men da har jeg lært det, trenger ikke å dra de opp av kjelleren for å tro at jeg skal få de i blomst tidligere.
Noe av det samme har skjedd med denne ene pelargonian bakerst på bilde, jeg har overvintret i mange år. Den streiket helt når jeg satte den ut i våres, men nå har den begynt å komme seg igjen heldigvis. Hadde stått så godt og varmt på vaskerommet også plutselig ut i sol og kalde netter nei det ville den ikke ha noe av.


I de svarte pottene har jeg sådd lavendel, gleder meg til de kommer i blomst.

Ja det var en liten titt i drivhuset mitt på en søndag ettermiddag ha en fortsatt fin søndag!

lørdag 14. juni 2008

Valmuene blomstrer

Bare se her:

Dette er Papaver Orientale Royal Wedding, Utrolig flott navn og utrolig flott valmue, Jeg oppdaget disse for noen år siden og bestemte meg for at sånne ville jeg ha i hagen min. Jeg lette på hagesenter i nærheten men ingen hadde, så jeg begynte å lete på nettet og der fant jeg et staudegartneri i Ålesund som hadde de, første året blomstret de ikke men de siste 3 årene så har de blomstret og med fler blomster for hver gang.

På en dansk blogg så leste jeg at ved å brenne nederst på stilken så skulle de være mer holdbare inne i en vase, dette har jeg nå prøvd ut og den står fortsatt på bordet, 2 dager har den stått inne om det er lenge vet jeg ikke, men jeg nyter hvert minutt de står og pynter opp i min stue.
I dag har jeg ryddet og ordnet i drivhuset, fått plantet de siste tomatplantene i 10 liters bøtter og ryddet i potter og spann :-) Det var en deilig jobb og få gjort. Nå venter en deilig å avslappene lørdagskveld, det skal bli deilig.

God lørdagskveld!





mandag 9. juni 2008

Kaprifolen blomstrer


Her kommer nok et blomstrende innlegg :-)

Kaprifolen blomstrer nemlig og den er så nydelig



Ellers i hagen så blomstrer det også mye, prestekrager står der så stolte og valmuene har såvidt begynt å åpne seg, nå bare gleder jeg meg til peonene springer ut. Håper bare at de ikke har tenkt å springe ut når det er regnvær, de tåler jo det så dårlig og nå etter så mange flotte solrike dager vi har hatt her så går det nok mot noen regnværsdager dessverre. Vi trenger så absolutt regn så det er bare fint, men får ikke håpe det blir for mange dager bare.




Merker at det blir litt lenge mellom innleggene nå, men det er fordi det har vært sommer og sol og mye overtid i forrige uke. Det er nok bare blomstene i hagen min som blomstrer for kreativiteten min blomstrer dessverre ikke for tiden og da har jeg heller ingenting spennende å vise frem.

Selv om det kanskje tar litt tid mellom innleggene så er jeg her altså..... :-) og jeg tar meg tid innimellom til å blogge litt rundt og jeg prøver å være flink til å legge igjen spor.

GOD SOMMER!!!


Hjelp jeg har blitt tagget....

MaritaBK har tagget meg, litt morsomt det da, her er mine svar:



Hva gjorde du for ti år siden? Hm... da var jeg ganske ny i arbeidslivet etter mange år på skolebenken. Jobbet som lønningssekretær, ble der i 11 år før jeg i fjor byttet til et annet firma.



Nevn 5 ting du hadde på "gjøre-lista-" di i dag: Siden det er mandag og arbeidsdag for meg så hadde jeg ikke så mange ting på lista mi idag, det måtte være å gå på jobben, lage middag når jeg kom hjem og til sist vanne blomsterbed og drivhus.... ble bare 3 ting. Legge meg tidlig teller kanskje ikke jeg var så trøtt til morgenen i dag så ja jeg skal legge meg tidlig i kveld... sommerkveld får være sommerkveld akkurat i dag.



Snack jeg liker: Popcorn, lakris, salte ting som tyrkisk pepper og fylte padder og mint sjokolade



Ting jeg vil gjøre som milliardær: Jeg ville helt klart kjøpt meg hytte ved sjøen, kanskje en ny bil og gitt bort penger til noen som trengte det også ville jeg satt de i banken.



Steder jeg har bodd: Først Drammen så Oslo, så tilbake til Drammen og til sist her jeg bor nå.



Disse folka vil jeg gjerne vite mer om: Hallingdama , Veronica , Lilleblå